1. aug, 2018

Hei jeg heter Yoda

Hva i all verden er det som skjer?

Onkel Astor måtte først inn, så onkel Hårek, og så jeg.. så sto vi der da, inne i dusjkabinettet alle oss tre og så matmor..

Jeg har opplevd det før da, flere ganger, og det er ikke så fryktelig galt igrun. Varmt og godt og kos og godbit etterpå. Men alle fire på en gang??

Såpe på, masse skylling, mer skylling og masse frottering etterpå. Og så må jeg jo tørke meg selv og legge pelsen ordentlig.. Ja for tenk jeg har fått litt pels! Og den krøller seg så fint, i hvert fall noen plasser. Eller Rexer seg da, som det heter..

Vi skulle visst på utstilling! Til Kristiansund! Så kloklipp måtte til også, men det skjer jo hver 14 dag uansett så.. det er jeg flink på!

Helga etter ble vi båret ut i bilen i det store buret vårt, alle gutta. Tante Leah liker ikke bur, så hun får være hjemme. Så bar det på ferga over til fastlandet for å få med enda flere katter og folk.

Jeg syntes det var grusomt skummelt med fremmede katter og lukter i bilen.. måtte knurre litt faktisk. Bare for å si fra at dette var ikke greit.. Onkel Astor ba meg om å slappe av, så etter hvert gjorde jeg det. Sånn noenlunde..

Det var ikke så grusomt lang tur, og da vi stoppet og ble trillet inn på noe som heter hotell, og fikk komme ut på et lite rom med SENG på var alt ok igjen!

Senger liker jeg, og hver gang matmor åpner døra dit hennes seng er så er jeg lyynende snar inn for å gjemme meg under senga. Og så prøver matmor å lokke meg frem, men det går jo ikke. Og så går hun ut og lukker døra, og da kooser jeg meg en lite stund, men så blir det mørkt og litt ensomt og så roper jeg til hun kommer og sliper meg ut igjen.

Men på hotellet var det varmt og godt og lys og vi fikk lov å være oppi senga! Åhh det var mykt og deilig! Og på badet hadde de en sånn kul vask med plass til både med og Onkel Hårek! Men han liker ikke å fange vannet da, sånn som jeg.. Hvor er det egentlig det forsvinner hen?

Å ligge sammen med Matmor om natta ble grusomt varmt for meg, jeg er jo vant med å ligge på rommet vårt om natta, ikke i en seng med dyne på! Så vi krøp under senga vi, eller ikke Onkel Astor da, han elsker varme! Han er jo litt stiv i bein og rygg stakkar, så det er vel ekstra godt for ham å ligge på sånn dyne.

Lørdag morgen var det inn i buret igjen, og nye katter og folk skulle sitte på med oss. Og da ble jeg sur igjen, det får da være grenser. Inn på en ny plass, utstillingshall var det nå, enda mer lukter, ut av buret og ei fremmed dame skulle ta på meg!!!? Sånn helt uten videre? Se inn i munnen og ørene, og lytte på meg!!

Nei vet du hva! Jeg krympet meg og freste så godt jeg kunne. Det var ikke noe gøy dette her! Hva var vitsen liksom? Matmor hysjet på meg og sa at nå var jeg dum! Teite matmor..

Inn i buret igjen, og så etter en liten stund til, inni ett annet bur. Her var det ok å være, vi fikk godbit og Karinamus! De er supre! Etter en stund, en liten lur og litt vask så kom matmor igjen og løftet meg ut fra denne koselige plassen. Det var ikke ok. Jeg ville ikke egentlig. Men det var mye å se på da, men det var skummelt, og luktet rart og skremmende. Jeg fikk henge på matmor og kikke og frese og knurre litt.. til det ikke var så skummelt mer. SÅ fikk jeg inn i buret igjen og Onkel Hårek og Onkel Astor måtte ut etter tur til det de kaller « grooming».. Altså børsting og kamming. De har jo MASSE pels, og de skal jo være så pent stelte som mulig så de får mye mer stell enn meg. De liker det også da, så det er jo ok.

Jeg liker helst å stelle krøllene mine selv jeg.

Det var mye mennesker der, som kikket på oss. Og jeg kikket tilbake til jeg ble lei.. tok en lur. Og så kom matmor igjen og tok meg ut igjen. Fremdeles ikke greit! Jeg liker helst å gjøre ting når jeg selv vil nemlig! Og nå måtte jeg frem og møte ei ny dame. IKKE GREIT Hallooo! Hva skjedde med fri vilje og intimsoner liksom?? Har jeg ingen rettigheter? Denne dama hadde enda til nerver til å si at jeg var tykk? Hun skulle sett Astor! Jeg er ikke tykk en plass, bare litt mykere på midten..

Og hun sa jeg hadde for dårlig panne, for høyt satte ører og ikke nok pels! Hun skulle sett meg for noen mnd siden hun, da var jeg nesten naken... Dustedame asså.. jeg freste så godt jeg kunne jeg..  Og matmor sa at nå burde jeg faktisk oppføre meg bedre. Ingen som gjorde meg noe vondt..

Det kan hun si det. Var ikke hun som ikke fikk sove i fred, leke eller springe som hun ville. Det var meg det nemlig.. hva var vitsen med dette liksom?

Etter seansen fikk jeg bli med bort til et bord fullt av leker! Og fikk plukke ut en viftepinne som vi lekte med inni buret en stund, til matmor plutselig fikk det travelt med Onklene mine. De skulle visst også på sånne bord og bli tatt på av fremmede. Men vet dere hva? De liker det de? Synes det er gøy! Jeg fatter det ikke. Men de er jo sånne NFO da. Ikke sånn som meg.

Timene gikk , vi fikk god mat og kos, og etter en stund kom matmor og tok meg ut av buret igjen. Det var noen små mennesker som ville hilse på. Jeg liker små mennesker. De er morsomme. De leker og koser. Så er det ok å henge i matmors hender og la andre klappe meg. Da vet jeg at jeg er trygg nemlig. Matmor stoler jeg på. Det er i hendene til alle disse andre at jeg ikke liker meg.

Litt kos og mer hvile i buret, og så ble vi puttet i reiseburet igjen og vi dro tlbake til Hotellet. Åhh lykke! Vinduskarm, seng, vask, plass å springe på.. herlig.

Dagen etter bar det tilbake til dette utstillingsgreiene. Samme prosedyre som dagen før, men denne fremmede dama sa til og med at jeg ikke var harmonisk! HÆ? Hva er det liksom? Harmonisk i forhold til hva? Jeg er kanskje ikke den mest elegante, eller mest balanserte katten i huset, men jeg harmonerer perfekt med meg selv. Jeg freste ikke så mye til denne dama da.. gadd ikke bruke energi på det. Men ga tydelig beskjed om at jeg ikke syntes dette var ok.

Matmor ble litt lei seg så jeg, men hun må da forstå at jeg ikke er komfortabel med at fremmede tar på meg om jeg ikke vil det selv.. så det. Og det sa hun også, at jeg ikke syntes det var ok. Men håpte det skulle bli bedre etter hvert for jeg var jo kjøpt delvis for å være en hun kunne vise frem. Hun må vel vise meg frem, men å la dem holde meg og snu og vende og ta på … neei. Tror ikke det nei!

Dagen tok slutt, og vi ble puttet inn i reiseburet, bært ut i bilen og så var det en lang biltur hjem. Og så rakk vi visst ikke den ferga vi håpte og da fikk vi gå løst i bilen en stund! Det er litt morsomt da, se ut vinduet på alt som skjer!

Vel hjemme ventet FRIHET og matfar! Han er morsom, han liker at jeg fanger beina hans! Og ser på når han tisser i do ( hvor blir det vannet av??) og så leker han gjem og let med meg.  Og han var glad for at vi kom hjem igjen, og sa at jeg ikke skulle bry meg om at jeg ikke var harmonisk eller hadde nok pels.. Han synes jeg er helt perfekt, passe rar og rampete uansett han.

Matmor sa også det, at hjemme er jeg den perfekte lille attpåkatt!

Jeg må visst pine meg gjennom en utstilling til, men om jeg er like lite glad i å la andre ta på meg der så skal jeg få slippe mer sier hun. Jeg får se….

Ha en fin høst alle dere der ute enten dere liker utstilling eller ei…

Prrr fra Yoda ( Svartholens Mr Potter)